divendres, 5 de febrer del 2010

L'Albatros d'en Josep Rosa del municipi de Llers (Alt Empordà)

En l'arxiu fotogràfic del senyor Joan Brugués i Prat hi ha la fotografia d'un altre autobús ALBATROS equipat amb motor Henschel, fabricat per LERMA AUTOBASTIDORES INDUSTRIALES SA (LAI), que va pertànyer al senyor Josep Rosa, conegut popularment com en "Pepitu de Llers".

El poble de Llers, proper a la ciutat de Figueres, és conegut per haver inspirat el poemari "Les Bruixes de Llers" de l'escriptor Carles Fages de Climent, brillant i oblidat escriptor que en llur obra va idealitzat l'Empordà a través del paisatge, la tramuntana o els personatges que ell havia conegut i que van esdevenir la seva font creativa.

Aquest ALBATROS es va destinar a cobrir la línia regular entre Albanyà fins a Figueres passant per Llers, Terrades i Sant Llorenç de la Muga. Llur matrícula era GI-41762.

Autocar ALBATROS amb motor Henschel

Gràcies a l'arxiu del senyor Brugués tenim coneixement de dos autocars ALBATROS, ambdós de la comarca de l'Alt Empordà: l'autocar que il·lustra aquest article i el del senyor Pere Estarriol. Tant de bo que un dia poden gaudir de les fotografies d'un camió KARPETAN que tingué un transportista del poble de Pontós, també a la comarca de l'Alt Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada