dimecres, 8 de desembre del 2010

En Manuel Salvador i Herrando del Camp de la Bota de Barcelona.

El barri del Poblenou hi havia força empreses de transports familiars, les quals van tenir llurs anys d'or en la dècada del 1960 i 1970, impulsades per la gran activitat industrial d'aquest barri.

Entre els transportistes del Poblenou, hi havia en Manuel Salvador i Herrando, fill de la província de Castelló. En Salvador havia començat de xòfer a TRANSPORTS PORTA, amb garatge al carrer Llull cantonada amb la rambla del Poblenou, especialitzat en el transport de bestiar.

Un cop esdevingut transportista autònom, en Manuel Salvador va establir-se al Camp de la Bota, un antic barri de barraques ubicat a la partió entre el barri de Sant Martí de Provençals de Barcelona, i el municipi limítrof de Sant Adrià de Besòs. El Camp de la Bota és tristament conegut perquè el règim franquista hi va afusellar durant la dècada del 1940 opositors polítics i condemnats per delictes diversos.

En Manuel Salvador i Herrando es dedicava a transports generals de les indústries del Poblenou, com el repartiment d'oxigen i gasos de CARBUROS METÁLICOS SA, una de les grans empreses d'aquest barri amb una fàbrica al carrer Puigcerdà entre els carrers Marroc i Selva de Mar.

Per al compliment d'aquestes tasques, en Manuel Salvador va tenir dos camions. Un Ford equipat amb un motor de benzina de vuit cilindres, que havia pertangut a TRANSPORTS FERRET i TRANSPORTS HOMS, també del Poblenou, i un Bedford de benzina, comprat ja usat, amb una caixa de fusta de transports generals. Aquest Bedford era molt fiable si bé els motors de benzina eren econòmicament poc rendibles.

Fotografies del Bedford d'en Manuel Salvador i Hernando que conserva en Joan Homs:

img976

img977

img978

En properes cròniques continuarem espigolant els transportistes del Poblenou i llur història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada