divendres, 3 d’agost del 2012

Imatge d'una inundació a la ciutat de Girona (Gironès).

En un despatx de les oficines que l'empresa la HISPANO HILARIENCA SA té a la part superior de llur garatge a un polígon industrial del municipi de Salt (Gironès), on hi tanquen els autobusos urbans que presten els serveis a la ciutat de Girona, hi ha una fotografia ben curiosa. Es tracta d'una inundació a la ciutat de Girona a la segona meitat dels anys 1960.

IMG_7996

Aquesta fotografia no està pas datada. Podria correspondre a les inundacions de l'octubre del 1965, el març i abril del 1969, l'octubre del 1970 o bé del setembre del 1971. No ho sabem pas amb certesa i exactitud.  La fotografia està presa a l'avinguda de Ramon Folch, just a l'alçada del viaducte del tren de Barcelona fins a Portbou (Alt Empordà). Al fons hi ha l'antic edifici de Correus. 

Malgrat que l'avinguda de Ramon Folch és inundada, hi circulen tres vehicles. Un autocar Pegaso de l'empresa Hispano Hilarienca SA, el número 32, un altre Pegaso Monotral, l'empresa de la qual desconeixem, i un camió Pegaso amb caixa de fusta i vela, possiblement un 1062. Tampoc sabem donar raó del propietari d'aquest camió Pegaso.

Volem agrair al senyor Joan Fauria, de la HISPANO HILARIENCA SA, aquesta fotografia que ens il·lustra sobre una de les inundacions habituals que hi havia hagut a la ciutat de Girona. La construcció dels embassaments del riu Ter i la canalització dels rius que discorren per la ciutat immortal han solucionat, en gran part, aquests episodis naturals propis del nostre clima mediterrani que es repetien periòdicament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada