dilluns, 31 de desembre del 2012

TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA de la Bisbal d'Empordà: la fundació de l'empresa (I).

L'Àngel Vilar i Comas va néixer a la ciutat de Girona l’any 1940. De ben petit, en quedar orfe de la mare el seu pare va resoldre que visqués a La Bisbal d’Empordà, a casa d’uns oncles paterns. En aquells anys, l'ambient era més amable i profitós en una vila petita com La Bisbal d'Empordà que no pas Girona, la capital de la província.

L'oncle del senyor Àngel Vilar era l'ordinari de La Bisbal d'Empordà a Girona. A la dècada dels anys 1940, disposaven d'un camió Chevrolet per atendre aquest servei. Cap als anys 1950, un camió GMC va substituir el Chevrolet. El senyor Vilar va créixer en una família dedicada al transport. Quan acaba els estudis, entra d’ajudant en els serveis de recaderia de la línia de La Bisbal d'Empordà a Girona que exercia un seu oncle.

Quan l'oncle va morir, el senyor Àngel Vilar entra a treballar de mecànic al Taller Creixell, on reparaven principalment bicicletes i motos, que eren els vehicles a l'abast de la gent de l’època que els permetia de desplaçar-se pertot arreu. Posteriorment  va entrar al Garatge Vidal on executava treballs de precisió, principalment cargols. 

Llicenciat el senyor Àngel Vilar del servei militar a principis dels anys 1960, va fundar una empresa que aleshores girava amb el nom comercial de Transports Puig Vilar dedicada als transports generals de mercaderies per les empreses de La Bisbal d'Empordà, una vila amb una important indústria de ceràmiques. També cobria el servei de paqueteria devers Girona. Va començar amb tres camions Ebro B45. El primer, amb matrícula GI-33027, va comprar-lo ja usat i muntava una caixa de fusta per transports generals. Va ser desballestat l'any 1973:

Camió Ebro B45 de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA


Camió Ebro B45 de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA


Camió Ebro B45 de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA


El segon Ebro B-45, amb matrícula GI-35909, també disposava d'una caixa de fusta per a transports generals. Va ser comprat de segona mà i donat de baixa l'any 1972. 

Camió Ebro B45 de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA

El tercer Ebro B45 va correspondre-li la matrícula GI-40681. Estava carrossat amb una caixa de fusta amb alces, ideal per a tota classe de mercaderies.

Camió Ebro B45 de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA

IMG_1665

El quart vehicle de l'empresa va ser un Vespacar amb matrícula GI-42287 que havia repartit neveres per la ciutat de Girona. Comprat de segona mà, era destinat al repartiment de paqueteria pels carrers on no hi transitaven pas per dimensions els camions Ebro:

Vespacar de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA

Vespacar de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA
 
Amb el camió número 5 de l'empresa, un Nazar B que serà objecte del proper article, l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA, aleshores Transports Puig Vilar, inicia el transport a nivell nacional arreu de l'Estat espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada