divendres, 26 d’abril del 2013

Carrosseries Caba SL i Turismes Vallès SA concessionari oficial Volvo a Sabadell.

L'any 1980 en Claudi i en Pere Caba Arnella es van haver de fer càrrec de Carrosseries Caba SL per la impossibilitat del seu pare de continuar-hi al capdavant per una greu malaltia. Són anys d'ajustament de la plantilla i de tancament de les línies de negoci menys rendibles, com ho era la venda de recanvis. L'any 1981 es tanca la botiga de venda de recanvis per l'automòbil de l'avinguda Onze de Setembre 88 de Sabadell.

Targetes de la botiga de recanvis per automòbil de la família Caba a l'avinguda Onze de Setembre 88, que en els anys de la dictadura del general Franco, se'n deia avinguda de l'Exèrcit Espanyol:

IMG_6989

IMG_6985

 IMG_6991

Una targeta de la botiga impresa els darrers anys, en català, i amb el denominació del carrer democratitzada:

IMG_6988

Una bossa de la botiga de recanvis:

IMG_1939

A principis dels anys 1980 els germans Caba se n'adonen que han d'obrir noves línies de negoci en el ram de l'automoció, que dominen i coneixen perfectament. L'any 1982 en Claudi i en Pere Caba es converteixen en agents de la casa sueca Volvo a la ciutat de Sabadell. Una marca que volia implantar-se a Espanya i Catalunya basant-se en l'acreditada seguretat i qualitat dels autos que produïen.

El prestigi de la família Caba a Sabadell va permetre'ls-hi d'assolir unes bones vendes d'automòbils Volvo malgrat que la situació econòmica era dolenta -continuava la crisi econòmica i el tancament i reducció de treballadors en les indústries tèxtils i metal·lúrgiques- i el preu de compra era elevat pels aranzels d'importació que s'havien de satisfer.

L'any 1992 esdevenen concessionari oficial Volvo. L'any 1993, la concessió de Volvo s'eixampla a la ciutat de Terrassa i el Vallès Occidental. La quota de mercat dels automòbils Volvo al Vallès Occidental augmenta progressivament.

L'any 2000 en Pere Caba abandona definitivament Carrosseries Caba i funda Turismes Vallès SA, concessionari oficial Volvo a Sabadell que disposa avui dia d'unes modernes instal·lacions per l'exposició de vehicles, venda de recanvis i taller mecànic a la Rambla Ibèria 201, un indret privilegiat a l'entrada de la ciutat de Sabadell.

Fotografies de les obres de condicionament de la nau on hi ha avui dia Turismes Vallès SA, concessionari oficial Volvo a Sabadell, amb l'exposició de vehicles nous i d'ocasió, taller mecànic, venda de recanvis i departament administratiu:

Scan3 esmenat


Scan2 esmenat


Scan10001 esmenat

Inauguració de les noves instal·lacions de Turismes Vallès SA a la Rambla Ibèria 201 de Sabadell amb els convidats a l'exposició dels models de fabricava aleshores Volvo:

Scan6 esmenat

Façana principal de l'edifici que acull Turismes Vallès SA:

Scan5 esmenat


Scan4 esmenat


P1010202


expo 1

L'any 2000 en Claudi, l'altre germà, continua al capdavant de Carrosseries Caba, un taller multimarca especialitzat en planxa i pintura que disposa dels locals del carrer Montseny 14-16 i Montllor i Pujalt. Avui dia Carrosseries Caba, dirigida per en Claudi, repara la planxa i pintura d'automòbils. 

IMG_6918

IMG_6919

IMG_6920


La famílía Caba continua vinculada al sector de l'automoció havent sabut adaptar-se als nous temps amb noves línies de negoci i la transformació de la fabricació de carrosseries en un taller de reparació de planxa i pintura, un àmbit en què sempre han excel·lit. Aquest bloc vol agrair l'amabilitat de la família Caba per la publicació d'aquests articles sobre la seva activitat empresarial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada