divendres, 18 d’abril del 2014

En Josep Quintana Clé del municipi d'Anglès: l'execució d'obra pública i la compravenda de camions i maquinària (VI).

El senyor Josep Quintana i Clé fou un excel·lent comerciant dotat d'una gran capacitat per les transaccions de maquinària pesada d'obres públiques i també de camions per la construcció, rígids i tractores. De jove, proveí de camions els transportistes autònoms que treballaren en la construcció de l'embassament de Susqueda. Com era costum aleshores, es venia el vehicle i també la feina. Anava amunt i avall de l'estat espanyol a la recerca de camions aptes per aquesta labor.

La compravenda de camions el senyor Quintana la practicà tota la seva vida, fins a la jubilació. Arrencà amb la compra dels primers Unimogs per treballar a bosc i amb els anys es desplaçava a diversos països europeus, principalment a França, per comprar camions d'ocasió. Preferentment eren camions alemanys i suecs. 

Els qui l'han tractat, recorden en Josep Quintana per la seva sociabilitat i facilitat innata per saber-se bellugar en els llocs més insospitats on hi havia camions de segona mà, alguns dels quals, veritables oportunitats. En la compra dels camions aplicava els coneixement mecànics adquirits de ben jovenet en el taller familiar d'Anglès i que amplià amb la seva activitat professional. 

Fotografies de camions retratats pel senyor Josep Quintana i Clé, principalment a França:











Dúmpers Man i Mercedes Benz de tres eixos amb la cabina dotada de capó:






Aquest dúmper Mercedes Benz és amb tota probabilitat un dels millors camions d'obres mai fabricat. Un cop amortitzats en els països europeus, amb la guerra que porten damunt, continuen treballant en països en vies de desenvolupament, on són molt apreciats per la seva fiabilitat i durabilitat: 



Un dúmper Renault amb una cabina d'origen Berliet, un gran fabricant desaparegut que oferia qualitat i disseny elegant com es reflecteix en aquest model:



























Un furgó i un jeep Mercedes Benz:





Les fotografies que la seva família conserva palesen l'interès que el senyor Quintana tenia cap els camions Mercedes Benz, segurament, el millor fabricant de camions d'obres i que gaudeix d'una gran i justa valoració en el mercat d'ocasió. Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada