dissabte, 19 de juliol del 2014

Trobada de vehicles militars d'època a l'aeròdrom d'Alp (Cerdanya).

Catalunya, país apassionat dels motors en totes les seves manifestacions i que fa olor de benzina, la història del qual li ha estat adversa de conservar les indústries pròpies d'automoció fundades en les primeres dècades del segle XX per industrials emprenedors i valents i que tingueren un gran reconeixement fins l'any 1936, quan l'ensulsiada s'ho endugué tot avall, disposa d'uns quants esdeveniments per als amants de tota mena de vehicles: ral·lis, curses en el circuit de Catalunya, a Montmeló, trobades de motos i vehicles clàssics (cotxes, camions, autocars i autobusos). També hi ha molts col·leccionistes de vehicles i mecànics i planxistes especialitzats en llur restauració. 

Una de les trobades més singulars que es celebra el mes de març de cada any és la concentració internacional de vehicles militars d'època a El Guixaró, una antiga colònia tèxtil del municipi de Casserres, a la comarca del Berguedà. Aquest encontre dels afeccionats als vehicles militars d'època, convenientment uniformats, es completa amb excursions per les muntanyes del Berguedà. Destaquen en aquesta trobada les sortides a la Serra d'Ensija i els Rasos de Peguera. Aquest encontre, promogut per uns afeccionats berguedans, augmenta any rere any el nombre de participants, vehicles i públic.

De trobades de vehicles militars d'època se'n celebren d'altres al país. Avui dissabte, 19 de juliol, s'ha celebrat a Alp, a la comarca de Cerdanya, una trobada de vehicles militars d'època, una activitat monopolitzada pels vehicles nord-americans. El vehicle estrella d'aquesta mena d'encontres, sense cap dubte, és el popular Jeep Willys que tan bon paper féu en la Segona Guerra Mundial i en la Guerra de Corea. 

Jeeps Willys que han participat a la concentració de vehicles militars d'època que ha tingut lloc avui a Alp, aparcats al centre del poble, enviades per l'amic Arnau:



Un camió militar nord-americà de tres eixos, popularitzat per les pel·lícules bèl·liques i documentals de guerres i conflictes, aparcat al centre d'Alp. A la seva dreta, uns participants uniformats:



Un camió militat nord-americà exposat a l'aeròdrom d'Alp; al fons, a la pista, un avió militar d'època que també participà des de l'aire en aquesta trobada:





Un tractor Ebro Super55, molt popular en els camps del país en els anys 1960 i 1970, aparcat a prop de l'aeròdrom d'Alp on tingué lloc la concentració de vehicles militars d'època de Cerdanya:





Una filera de moderns camions militars:



Aquestes trobades constitueixen recreacions de les sortides militars amb vehicles. Els participants planten les tendes de campanya, dormen en sacs de dormir i consumeixen alguns àpats als campaments improvisats i muntats a corre-cuita.  Enguany, que s'escau el centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial, esdeveniment al qual la premsa escrita i la televisió ha prestat una gran atenció atès que fou el primer conflicte a escala global, de ben segur que ha impulsat l'interès per aquestes trobades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada