dijous, 2 d’abril del 2015

Més fotografies del Pegaso 1086 de Transports Brosa-Morera d'Olot (La Garrotxa).

El senyor Brosa comprà en la primera meitat dels anys 1960 un Pegaso Comet per fer transports generals. Treballava per les fàbriques de la comarca de La Garrotxa: industries tèxtils, de producció d'embotits, elèctrica i de construcció de maquinària diversa. 

Treballar per les fàbriques de la Garrotxa el féu entrar en contacte amb la casa Comercial Morera de la ciutat d'Olot, la capital de la comarca. Can Morera venia gra, pinso, patates i fruits secs en diverses botigues obertes en les ciutats que ostentaven la condició de capitals de comarca a la província de Girona.

L'any 1974 el senyor Planella i l'empresa Comercial Morera compraren a mitges un dels primers Pegaso 1086 que hi hagué a la Garrotxa. Era un Pegaso de quatre eixos dotat d'una cabina quadrada fixa. La titularitat indivisa del camió es recollia en llur visera: TRANSPORTS BROSA-MORERA. Aquest camió, estrenat nou, fou comprat a Auto Remolcs Girona SA i muntava una caixa de polièster per transports generals construïda pel carrosser Sol-Xar de Girona.  Li correspongué la matrícula GI-8107-D.

El Pegaso 1086, amb la caixa enlairada, retratat davant del magatzem que can Morera tenia a la ciutat d'Olot:

IMG_5679

IMG_5678

IMG_5681



IMG_5675

IMG_5676

IMG_5674

El senyor Brosa i el seu Pegaso:

IMG_5677

Una filla del senyor Brosa dins la cabina del camió, amb la matrícula verda, poc després d'haver-lo carrossat Sol-Xar:

IMG_5680

Aquest Pegaso 1086 el conduí personalment el senyor Brosa. I llogà un xofer que conduia el Pegaso Comet. El senyor Pere Brosa es jubilà amb aquest Pegaso gros; la participació indivisa que el senyor Brosa tenia sobre el camió la comprà l'altre soci, l'empresa Comercial Morera, que llogà a en Xavier Batlle, un xofer de Santa Pau, per conduir-lo.

En aquesta crònica exposem totes les fotografies que la família Brosa, grans col·laboradors d'aquest bloc, conserva del Pegaso 1086, el camió  amb què treballà el senyor Pere Brosa en els anys 1970 i fins la seva jubilació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada