divendres, 20 de maig del 2016

Els camions amb què treballa Transports i Excavacions M. Herguido S.L. d'Alcarràs (Segrià).

En Claudi Herguido ens mostrà el passat dissabte la planta d'àrids que Transports i Excavacions Herguido S.L. té a Alcarràs. Fou la darrera activitat que férem en aquest municipi del Segrià.

Com ja hem exposat en articles anteriors, l'origen de l'empresa TRANSPORTS I EXCAVACIONS M. HERGUIDO S.L. es remunta a mitjan de la dècada de 1950, uns anys molt penosos, amb el transport que el senyor Mariano Herguido Abardia féu amb camions d'àrids i cereals. Amb la incorporació dels seus fills en el negoci familiar, l'empresa s'especialitzà en la producció i venda d'àrids i treballs d'obra civil.

L’any 1992 l'empresa familiar és transformà en una societat civil; i l’any 1998 es constituí una societat limitada de caràcter mercantil. Actualment té una plantilla de quinze treballadors fixes. El creixement continuat de l'empresa, reflectit en l'increment de la plantilla i la facturació, és cimenta en la qualitat dels serveis que presta i el tracte directe i personal amb els clients, tant particulars i empreses com administracions públiques i institucionals, i entitats urbanístiques col·laboradores.

Quant a la producció i venda d’àrids de tot tipus, la gamma cobreix des d'àrids bàsics per fer formigó fins als ornamentals per jardineria com terra per gespa o pedra rocalla. També disposen de cisternes d’asfalt i estenedores de grava per fer reg asfàltic en vials.
 
Especial interès és la inversió constant, amb recursos propis, en maquinària i vehicles. La maquinària més moderna que hi ha disponible al mercat juntament amb personal altament qualificat assegura uns treballs excel·lentment executats. El merescut prestigi i reputació adquirit per l'empresa li ha engrandit considerablement els nombre de clients. L'empresa, per descomptat, està en possessió de les normatives de qualitat i de ISO 9001:2008. 

També s'ha emprès una diversificació d'activitats en el sector de la construcció: venda de tota classe de materials de construcció, reciclatges resultants de la construcció i la producció i venda d'àrids. També fan serveis de transports per al sector de la construcció centrats en el transport de terres i àrids i serveis especials de maquinària fins a 45 Tn. Igualment es disposa d'un servei de lloguer de maquinària. 
 
Les principals activitats d'obra civil són treballs d'excavacions (soterranis, excavacions de rases per cimentacions, pas d’instal·lacions i canalitzacions, col·locació de murs i aplacats amb pedra d’escullera),  moviments de terres i enderrocs (desmunts i terraplenats, desbrossaments de terrenys i cunetes, explanacions, compactació i humectació, demolicions), pilotatges i perforacions (construcció de pous indis encamisats per cimentació, pous per recollida d’aigua amb una profunditat fins a dotze metres). També s'executen obres d'urbanització, piscines, arranjament de camins, etc.

Al centre de la planta hi havia una garbelladora fabricada per la casa anglesa Powescreen, muntada sobre un semiremolc, i itinerant:

IMG_1823

IMG_1825

IMG_1802

La major part dels camions que té l'empresa són del fabricant alemany Man:

IMG_1816

IMG_1803

IMG_1805

IMG_1808

IMG_1810

IMG_1809

IMG_1806

Una tractora Renault amb llur banyera:

IMG_1813

IMG_1815

Una tractora Man, un vehicle apreciat en el sector de les obres:

IMG_1817

IMG_1819

IMG_1821

Part de la maquinària que té l'empresa, importada d'Alemanya, Anglaterra, Suècia, Estats Units i Japó:

IMG_1822

IMG_1826

IMG_1832

IMG_1829

Furgó usat de taller mòbil de l'empresa:

IMG_1836

IMG_1835

IMG_1830

Acomiadats d'en Claudi Herguido, d'en Ricard Palomas, d'en Carlos Cerdà i d'en Jordi Ibars, marxarem per l'autovia A2 cap a Cervera a dinar. Encara teníem programada una darrera activitat a Torelló.

1 comentari:

  1. Bon dia, Us escric com a coordinador del llibre "L'Abans Girona" (1960-1986), el qual esdevé un repàs històric i fotogràfic de la ciutat en tots els àmbits durant aquest període.

    Actualment estem treballant en el capítol dedicat al comerç i els transports, dins del qual volem elaborar un apartat destacat al voltant d'autobusos, camions i cotxes d'aquesta època.
    He vist que en el blog teniu diverses entrades d'aquesta temàtica i m'agradaria poder contactar amb vosaltres per tal de mirar de que algunes d'aquestes imatges formin part del llibre.

    Salutacions i gràcies

    Atentament,

    Carles Ribas

    ResponElimina